Musiknördarnas frredagsafton...

(musiknördigt inlägg, som igentligen är riktat till Bäste Mr M. Må du lösa gåtan.)

Darla blev så arg att hon gick o lade sig helt sonika med ett "fan va arg jag blir nu måste jag sova. god natt" efter att vi i 40 minuter försökt klura ut ett jävla mysterium.

Allt började för en 3 timmar sedan när jag skickade The sundays-Wild horses till henne. 
Hon ba  "den låten är fin, men jag är så trött den. Vilka är The sundays?
Jag "hur kan du ha hört låten om du inte vet vilka The sundays är?"
o då säger hon "Men den låter ju exakt lika som Mazzy Stars-Wild horses. Det är samma"


O så skickar hon över den o det är exakt samma. Men jag tänker shit man nån försöker ju lura Darla, så jag laddar ner mazzy star - wild horses jag med, men jag får sammma låt.
 
(här bryter helvetet loss o vår frustration når oanade höjder)

Det är ju en Rolling Stones cover, so far so good. Men frågan är varför man laddar ner Mazzy Star- Wild Horses och får ner The Sundays-Wild Horses? Mazzy star har tydligen inte ens spelat in någon låt som heter så. Ändå är det massa som lagt ut det som om att de gjort den.  Jag anar kanske att de typ spelat den live o det skapat ett missförstånd. Men det förklarar ändå inte detta massmissförstånd.

Vi fick aldrig nått svar o Darla blev skitförbannad o lade sig, men hon kunde inte somna o loggde troget in på msn igen, så jag passade på att skicka låten
The Brother Kite-Get On Me till henne. Då blev hon glad. Sjukt bra låt.

Nu ska jag inte nämna det här med The sundays o Mazzy star nån mer gång,  hon blir så upprörd.


Kommentarer
Postat av: Darla såklart!

jah, detta är det kusligaste av det kusligaste!

2007-01-20 @ 03:22:42
Postat av: krull

kan det inte bara ha varit så att nån jävel har trott att det är nån artist (vilken nu var den felaktiga), skrivit det på låten och sen har halva världen delat låten? om det nu inte ens finns en sån inspelning. och så fortsätter folk att tro att det är mazzy star för de har ingen aning om vilka the sundays är (inte jag heller förresten), och ändrar inte på låten så att felet fortsätter... kanske?

2007-01-21 @ 19:33:54
Postat av: Linnéa

Tjena P. Vill bara klargöra att Wild Horses, originalet alltså, är en förjävla bra låt. Ett flertalet band har gjort cover på den som sagt, även Zero 7, men även om den sistnämnda är helt okej så kommer INGEN i närheten av briljansen i originalversionen. Ska vi fortsätta snacka Stones och covers, vilket jag tar för givet att du vill, så har Pentagram gjort en svinbra version av Under my thumb. Den måste nog vara bäst tror jag. Social Distortion gjorde en tafflig punkdänga av den. Hellacopters har även gjord en hyfsad hyllning av pärlan Gimme Shelter.

2007-01-23 @ 01:19:29
Postat av: P

Linnéa: Då får jag skämmas o säga att jag är tvekis till att jag hört orginalet. Men jag ska youtuba den på en gång.Är inte så hemma med de snubbarna.

Postat av: P

P: Bra skit!

2007-01-23 @ 01:48:44
URL: http://psomipanik.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback